Paul Natorp

Learning Innovation

Creative Leadership på Humboldt-Viadrina School of Governance i Berlin

Den 4. og 5. november gennemførte jeg sammen med David Storkholm fra KaosPiloterne og William Hewett fra Cape Peninsula university of Cape Town et to dages forløb i Creative Leadership for nuværende og tidligere studerende på Master of Public Policy på Humboldt-Viadrina School of Governance.

Målet med forløbet var at styrke evnen til at kunne arbejde kreativt med mennesker i uforudsigelige rum.

Uddannelsen ”Master i Public Policy” er interessant på mange måder.

For det første ved at den kobler iværksætteri og personlig foretagsomhed til udviklingen af stærke og retfærdige samfund på et niveau, jeg kke tidligere har set. KaosPiloterne har på mange måder en lignende agenda. Men på Humboldt-Viadrina School of Governance bliver mennesker med et personligt projekt, som kan befinde sig indenfor kunst, socialt entreprenørskab eller traditionelt iværksætteri, sat ind i en ramme hvor de helt store samfundsmæssige emner kommer i spil. Hvordan fungerer magt? Hvordan fungerer penge? Hvordan fungerer institutioner? Og hvordan får jeg mennesker i spil?

Uddannelsen drejer sig om ”good governance” og har en praktisk og samfundsforandrende agenda.

Den anden ting, der er iøjnefaldende ved projektet er listen af navne på mennesker, der står bag. Ved stiftelsen havde uddannelsen tidligere FN generalsekretær Kofi Annan og tidligere præsident for Den tyske Forbundsrepublik Richard von Weizäcker i bestyrelsen.