Paul Natorp

Learning Innovation

Sager der Samler – Arena for aktivt medborgerskab

Sammen med Brett Patching, Karen Ingerslev, Kristin Birkeland og Morten Daus Petersen har jeg stiftet Sager der Samler. Med udgangspunkt i Aarhus tilbyder vi en arena for aktivt medborgerskab og samfundsinnovation, der samler mennesker på tværs om at skabe lokale løsninger på globale udfordringer.

Sager der Samler er svar på to vigtige tendenser i samfundet. For det første et behov for flere løsninger, der går på tværs og initieres nedefra. Og for det andet en længsel mange af os har om at komme i spil og være medskabende i udviklingen af samfundet.

Vi har været i gang siden slutningen af sidste år og den 5. november holdt vi den helt officielle åbningsreception.

Vi holder til i lokaler i centralt i Aarhus ved Pustervig Torv og har aktiveret et mangfoldigt netværk af engagerede mennesker i byen. I Sager der Samler tager vi fat i udfordringer, der berører os alle og finder frem til gode idéer, der kan realiseres gennem en fæles indsats.

Tre spor har vist sig at være særligt relevante:

“Uddannelse frem for udskillelse” handler om, at der er alt for mange, der ikke rigtigt kommer med. Hvordan kan vi sikre alle unge et meningsfyldt og produktivt liv?

“Fra tøven til grøn handling” handler om, at vi ikke rigtigt kommer i gang, selvom bæredygtighed rummer store udviklingsmuligheder og vi tydeligvis står overfor klare trusler om klimaforandringer og ressourcemangel. Hvordan kan vi skabe en lokal bevægelse?

“Fra sygdomsbehandling til sundhedsskabelse” handler om, at vi kaster flere og flere ressourcer i vores sundhedsvæsen og samtidig bliver mere og mere udfordret af livsstilsygdomme. Hvordan kan vi gøre sundhed til noget vi skaber og gøre det til et fælles anliggende?

Der er opstået en række af livsduelige projekter indenfor disse spor. Se hjemmesiden for at læse mere: www.sagerdersamler.dk

Sager der Samler er en forening og er åben for medlemsskaber. Gode grunde til at være med er: Du bliver del af et engageret og mangfoldigt netværk. Du lærer om innovation, samarbejde og nye former for ledelse. Du kan bringe dig selv i spil og gøre en forskel.

No comments yet»

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: